Etter vinteren av Isabel Allende

Tittel: Etter vinteren

Org. Tittel: Más allá del invierno

Forfatter: Isabel Allende

Forlag: Lydbokforlaget

År: 2018

 

Fra forlaget

Professor Richard Bowmaster kjører inn i bilen til den unge, ulovlige innvandreren Evelyn Ortega fra Guatemala, midt under den verste snøstormen i New York i manns minne. Det viser seg å få mer dramatiske konsekvenser enn ventet, og professoren henvender seg til sin kollega og leietaker Lucía Maraz for å be om råd. Disse tre svært forskjellige personene bringes sammen i en fortelling som beveger seg fra dagens Brooklyn til 1970-tallets Latin-Amerika – og kaster Richard og Lucia inn i et forhold ingen av dem hadde kunnet se for seg.

En aktuell fortelling om migrasjon og identitet – med hovedpersoner som finner håp og muligheter gjennom møtet med kjærligheten.

 

Min opplevelse

Handlingen i boka foregår over noen få dager. Det er en bok som hopper i tid, da vi får innblikk i forhistorien til de involverte partene.

Richard som er jøde og sønn av foreldre som dro til USA via Portugal. han drev med veldedig arbeid i Brasil. Der forelsket han seg og giftet seg. Fikk jobb i New York og tok med sin unge kone dit.

Lucia Maraz er leieboer til Richard og opprinnelig fra Chile. Hun forteller om militærdiktaturet og noe av grusomhetene som rammet hennes familie,

Evelyn Ortega er illegal flykning som kommer fra Guatemala. Fra henne blir volden i dette landet beskrevet. Her kommer det også frem på hvilken måte hun ble smuglet inn i USA på.

De tre fikk et felles prosjekt å finne ut av, nemlig å kvitte seg med en bil og et lik midt under den verste snøstormen i manns minne.

Kilde: Biblioteket

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.