Home » Ukategorisert » Bokbad: Journalistikk og antisemittisme før og under andre verdskrig

Bokbad: Journalistikk og antisemittisme før og under andre verdskrig

Forskargruppa Media, krig og konflikt inviterer til bokbad om journalistikk og antisemittisme før og under andre verdskrig. Programmet er basert på nye fagbøker og artiklar av Anne Hege Simonsen, Bjørn Westlie og Rune Ottosen.
Arrangementet er ope for alle.

Anne Hege Simonsen er forfattar av den kritikarroste biografien «Kjærlighet og mørke» om Marie Hamsun. På seminaret vil Simonsen spesielt ta utgangspunkt i Maries Hamsuns artiklar i Nationen og Fritt Folk i 1936.

Bjørn Westlie har mellom anna skrive «Fangene som forsvant. NSB og slavearbeiderne på Nordlandsbanen» (2015) og «Hitlers norske budbringere» (2013). Westlie arbeider med nytt stoff om norske journalistar og antisemittisme under andre verdskrig.

Rune Ottosen tar utgangspunkt i arbeidet med kjelder til ein ny artikkel: ‘Et varslet folkemord? Dekning av Holocaust i norsk og svensk presse’.

Det blir enkel servering (kaffi, frukt). Hugs å melde deg på (bruk lenkja nedenfor)!

Link til arrangement & påmelding: https://www.oslomet.no/om/arrangement/journalistikk-og-antisemittisme-andre-verdskrig


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *