Home » Ukategorisert » Fake news i Koronaens tid

Fake news i Koronaens tid

Fake news i Brasil

«Trump har endret vår måte å tenke på. Strategien er å lyve så mye at folk ikke vet om du lyver», sa økonomen Joseph Stiglitz på en konferanse på OsloMet i mars 2019. Å lyve så mye at folk ikke vet at du lyver eller når du lyver, å komme med uttalelser for like etterpå å trekke dem tilbake, eller å bagatellisere medias håndtering av presidentens uttalelser, eller å lage nyhetslignende saker basert på løgn, er alle en del av pakken kalt «Fake news» i Brasil.

Mekk-medlem Ingrid Fadnes har skrevet om hvordan Brasils president, Jair Messias Bolsonaros, strategi med å destabilisere media, parallellt med å spre falske nyheter, skaper et svært ustabilt Brasil i møte med COVID 19.

Les hele kronikken her


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *