NorLAG Den norske studien av livsløp, aldring og generasjon

Podcast om barnløshet

Er det en myte at man blir lykkeligere med barn? Er barn en "aldersforsikring" mot ensomhet og depresjon i alderdommen?

I denne podcasten snakker NOVA-forsker Thomas Hansen med Cecilie Hoxmark om hvilken betydning det har å være barnløs vs. foreldre når det gjelder livskvalitet, mental helse og ensomhet. Hansen har blant annet studert temaene med NorLAG data, og da med særlig blikk på eldre år. Last ned episoden her. 

Episoden er del av en podcast-serie om barnløshet. Hva gjør det med oss når livet ikke blir slik vi har tenkt? Om alle måtene å få et barn på: ivf, eggdonasjon, adopsjon og surrogati. Å velge å ikke få barn. Om parforholdet, skyldfølelse og venner som forsvinner. Å finne andre meninger med livet. Målet med podcasten er å bidra til større åpenhet rundt barnløshet. Fjerne fordommer, forventninger og tabu. En hjelp til deg som strever med å få barn og økt innsikt om et sårbart, viktig og samfunnsaktuelt tema til alle dere andre. Les mer informasjon om serien og last ned episoder her. 

 

 

 

Publisert av:

user
thomas