Senter for tverrfaglig medieforsking (STM) Centre for Interdisciplinary Media Research

– En blå prøveballong som sprakk

av stm

Faksimile: Vårt Land 9. april 2015.

Faksimile: Vårt Land 9. april 2015.

Betalingsmur for NRK, foreslår Høyres mediepolitiske talsperson Kårstein Eidem Løvaas. Et nederlag for medieøkonomisk forskning og en seier for lobbyisme, svarer STM-leder Arne H. Krumsvik.

– Løvaas sier jo selv i Aftenposten at han ikke forstår forskningen om dette. Han velger i stedet å tolke følelsene til mediebransjen som en representasjon for virkeligheten, sier Krumsvik til Dagbladet.

Han viser til en forskningsrapport fra NHH som kort sagt viser at NRK ikke utgjør noen trussel for resten av bransjen. Krumsvik understreker at det er den lave etableringsterskelen som først og fremst gjør det vanskelig å ta betalt for nettaviser.

– Selv om det skulle være et snev av en slik trussel i NRKs virksomhet, vil det å marginalisere NRK på nettet på ingen måte gjøre det lettere for de andre mediebedriftene å ta betalt for nettinnhold. Det er ikke slik konkurransen virker, sier han til Dagbladet.

Til avisen Vårt Land karakteriserer Krumsvik forslaget som “en blå prøveballong som sprakk”.

Se også:

Publisert av:

user
stm