Koronaviruset

Utbruddet av Korona-viruset har medført store endringer for hele samfunnet og for studenter ved OsloMet. Her skal jeg gå gjennom de tiltakene som direkte påvirker din studiehverdag og som er satt i gang spesielt for deg som student. Du anbefales uansett å følge med på fhi.no, https://student.oslomet.no/korona og gjennom Canvas for å få informasjon direkte fra ditt fakultet. Dette innlegget vil bli oppdatert.

 

Endringer i studiehverdagen:

OsloMet har stengt alle sine lokaler, i første omgang fram til 14. april, men vi vet ikke om dette vil bli forlenget. Dette betyr at du ikke har tilgang til lesesaler, seminarrom eller biblioteket og at du må lese hjemmefra. For studenter som har fått vedtak om tilrettelegging av studiet sitt kan dette bli vanskelig å gjennomføre når du sitter hjemme. Dette er beklagelig, men dessverre vanskelig for OsloMet å gjøre noe med , men ta kontakt med fakultetet ditt gjennom kontaktskjemaet for å høre hva som kan gjøres. Dette gjelder særskilt for studenter som nå har barn hjemme og som dermed vil ha en spesielt krevende studiesituasjon.

 

Hvis du trenger tips om hvordan du skal få hverdagen til å gå rundt eller til å opprettholde gode lesevaner hjemmefra har Studentparlamentet laget en god guide som du kan lese her: https://student.oslomet.no/siste-nytt/-/nyhet/studentparlamentet-beste-tips-til-hjemmestudier

 

Dette er en helt spesiell situasjon og det kan føles stressende og vanskelig for mange å gå gjennom dette alene. Hvis du trenger noen å snakke med har SIO Helse mange digitale tilbud, og studentpresten på OsloMet er fremdeles tilgjengelig. https://student.oslomet.no/studentpresten https://www.sio.no/helse

 

Informasjon om eksamener:

OsloMet har vedtatt at alle eksamener skal gjennomføres digitalt eller som elektronisk muntlig eksamen fram til påske. Vi vet enda ikke hvordan situasjonen er etter påske, så for deg som har eksamen etter påsken er det bare å vente og se . Ny informasjon vil bli publisert fortløpende på student.oslomet.no.

 

OsloMet har også sagt at de vil prioritere avgangsstudenter, som betyr at de vil strekke seg langt for at du skal få bli ferdig med utdanningen din dette semesteret.

 

Informasjon om praksis:

 

Det er enda mye usikkerhet om hva som skjer med gjennomføring av praksis, men regjeringen har vedtatt en regelendring som gjør at universiteter og høyskoler kan gjøre lokale tilpasninger. Gjennomført praksis er viktig for å vise at du som student har den nødvendige kompetansen du trenger i yrket ditt, noe som gjør at det kan ta litt tid før OsloMet kommer fram til en avgjørelse for nettopp ditt studie. Det er mange parter som må være med i denne planleggingen, for eksempel skoler og barnehager som nå er stengt. Her  bør du følge med på informasjon fra fakultetet ditt, den kommer til å oppdateres fortløpende.

 

Ellers har fakultetene egne sider der de gjennomgår informasjon som er relevant for deres utdanninger og praksissteder.
LUI: https://student.oslomet.no/korona-lui
HV: https://student.oslomet.no/korona-hv

TKD: https://student.oslomet.no/korona-tkd

SAM: https://student.oslomet.no/korona-sam

 

Informasjon om studielån og økonomi:

 

Studenter har i utgangspunktet ikke krav på dagpenger fra NAV, noe som betyr at økonomien din kan bli ekstra svekket hvis du blir permittert. Her har Stortinget nå fattet en beslutning om at Lånekassen skal få utvidet mulighet til å gi støtte til studenter som ikke har muligheten til å jobbe som følge av Korona-viruset.

 

I tillegg kan du søke om sykestipend fra Lånekassen hvis du blir syk og ikke kan følge undervisningen.

 

Les mer på www.lanekassen.no

 

 

Det skjer veldig mye, veldig fort i disse dager, så det er vanskelig å holde seg oppdatert. Ta gjerne kontakt på studentombudet@oslomet.no hvis du har spørsmål om dine rettigheter eller din situasjon og følg ellers med gjennom de lenkene som er oppgitt her.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.