Studentombudets eksamenstips

5887189552_75e547f6c3_b

De fleste studenter på OsloMet – Storbyuniversitetet er nå på full fart inn i eksamenstiden. For mange kan det oppleves overveldende. Ikke bare skal man prestere sitt beste og vise hva man kan, men det er også en masse retningslinjer og regelverk man skal sette seg inn i, som man ikke behøver å tenke så mye på resten av året. Studentombudet har derfor satt sammen noen gode råd til deg som er midt i eksamenstiden:

1. Håndtere eksamensstresset
Studentenes helse- og trivselsundersøkelse fra 2018 viste at 14 prosent av studentene plages svært mye av eksamensangst, og 30% oppgir at de plages en del av eksamensangst. Aftenposten har gitt noen gode tips for hvordan man kan håndtere stresset. Skulle ikke disse rådene hjelpe kan det også være en idé å ta kontakt med SiO Helse og Rådgivning.

2. Sett deg inn i regelverket
OsloMet har en egen nettside som gir en oversikt over regelverket for gjennomføring av eksamen, sensur og klage. Den kan være veldig nyttig hvis du lurer på noe som har med eksamen å gjøre. Her finner du informasjon om regelverk for blant annet tilrettelegging, fravær, sykdom og stryk, fusk og fritak. Hvis du likevel ikke finner det du lurer på eller du mener at regelverket er brutt, ta kontakt med Studentombudet!

3. Ikke glem plagieringsreglene
Har du hjemmeeksamen eller driver du med bachelor- eller masteroppgave så kan det være lurt å dobbeltsjekke om du har forstått reglene for kildehenvisning skikkelig. Hvis du ikke henviser riktig kan du bli tatt for fusk. Nettsiden “søk og skriv” er nyttig for deg som har lyst til å lære mer om søking i kilder, kildehenvisning og referanser. Men vær oppmerksom på at det kan være særlige regler som gjelder for ditt fag eller din oppgave, så er du usikker, spør fakultetet ditt! Er du tatt for fusk og lurer på hva rettighetene dine er, kontakt Studentombudet.

4. Pust
Husk at snart er det over og da kan du bruke tiden din til akkurat det du har lyst til! Skulle det ikke gå slik du forventet har du rett på begrunnelse og du kan klage. Er du usikker på om og eventuelt hvordan du skal klage, ta kontakt med Studentombudet.

Lykke til med eksamen!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.