Verktøykassen for studiestart!

Ny student ved OsloMet? Her har vi samlet den mest nødvendige informasjonen for deg som skal studere ved universitetet vårt!

Når man er ny student ved høyere utdanning er det mye nytt å sette seg inn i. Det er mange inntrykk, mye informasjon og den første tiden vil oftest oppleves litt kaotisk.

Ved OsloMet har vi flere muligheter for å lette din studiehverdag! Rundt om på våre tre campus finnes det mange mennesker som jobber for at nettopp DU skal ha en god studietid! Vi håper dere får bruk for dette verktøyet i deres nye studiehverdag!

 

Last ned Mazemap! Denne appen kan hjelpe deg å finne fram rommene rundt om på campusene! Her ser man rom-nummer og bygninger på campus Kjeller, Sandvika og Pilestredet!

Du kan også bruke nettsidene våre.


Er du usikker på hva du skal gjøre nå som du har fått bekreftet at du er student ved OsloMet? Her har du en sjekkliste for studiestart!

Når du har semesterregistrert deg, så kan det være lurt å ha et digitalt studentbevis. Denne er godkjent for bruk og kan benyttes ved kollektivtransport som NSB og Ruter, samt hos SiO.

Om du derimot ønsker semesterkortet i papirform, må dette hukes av når du betaler semesteravgiften. Du betaler semesteravgiften her.

Det viktigste du må gjøre for å beholde studieplassen din, er å møte opp på første studiedag. Her skal du registreres og bli inndelt i faddergrupper og/eller klasser. Oppmøtested for ditt studie blir publisert på student.hioa.no.

Om du ikke kan møte opp til første skoledag, så kan enkelte studier søke om reservasjon av studieplass.

Har du noen spørsmål ved studiestart, kanskje noe er besvart her? Hvis ikke, ta kontakt med ditt fakultet.


På OsloMet benytter vi oss av digitale løsninger, og hvilke plattformer som brukes kan variere fra studie til studie, men to plattformer det er viktig å få med seg er disse:

Min side for studenter: https://student.hioa.no

Canvas: https://student.hioa.no/canvas

Vil du finne din pensumliste

Viste du at når du er student ved OsloMet så får du gratis tilgang til Office 365?

Vi har også et bokskap som er verdt å sjekke ut.


Når dere blir delt inn klasser, så skal dere velge en klassetillitsvalgt og vara. Dere får opplæring, her finner du litt mer info. En klassetillitsvalgt tar med saker fra klassen, og møter andre klassetillitsvalgte sammen med emneansvarlig og studieledere. For spørsmål eller henvendelser om dette, ta kontakt med nestleder i Studentparlamentet: vildehs@oslomet.no


Trenger du tilrettelegging i studie?

Ved OsloMet så har vi flere tilretteleggingstjenester, eksempler på individuell tilrettelegging kan være dysleksi, nedsatt funksjonsevne, psykiske utfordringer, psykososiale vansker eller at du er toppidrettsutøver.  Ta kontakt med tilretteleggingstjenesten så raskt du kan, gjerne før studiestart. Møtene er konfidensielle og uforpliktende. Send en mail til: tilrettelegging@oslomet.no

Vil du vite mer? Ta en titt på OsloMet sine nettsider.


Trenger du å snakke med noen?

Vi har studentprest Halvor Berg Hovind. Han er tilgjengelig for alle studenter ved OsloMet, og man kan komme til han med små og store problemer som kan være uavhengig av livssyn eller religiøs tilhørighet.

Føler du at universitetet behandler deg urettferdig, har spørsmål om dine rettigheter som student eller ikke får en klage igjennom? Vi har et studentombud som jobber for at din rettsikkerhet blir ivaretatt under din studiesituasjon. Les mer her. 

Trenger du å si ifra om noe? Det kan være alt fra fysisk og/eller psykososialt læringsmiljø, HMS, faste evalueringer eller uønsket seksuell trakassering. Finn mer info eller gi tilbakemelding her. 


Er du i en krisesituasjon og trenger råd? Benytt deg av sikre siden

Her siden kan du lese om hva du gjør ved voldsituasjoner, trusler, førstehjelp, brann, seksuell trakassering, på reise, nettsvindel, om du har mistet eller blitt frastjålet noe og om det har skjedd noe ved studiestart.

Engasjer deg i studentenes velferd!

Velferdstinget er en interesseorganisasjon som til sammen har 37 representanter fra de ulike utdanningsinstitusjonene i Oslo og Akershus. Det er 65 000 studenter tilknyttet SiO, og en av Velferdstingets viktigste oppgaver er å være premissleverandører for SiO. Dette skjer ved at Velferdstinget vedtar politikk som SiO oppfordres til å følge. Velferdstinget sitt overordnende og styrende mål er prinsippet om lik utdanning. Saker som berører studenten innenfor områdene studentboliger, mat og drikke, trening- og helsetilbud er i grove trekk det man jobber med for å oppnå dette. Velferdstinget har også et Kulturstyre, hvor de gir støttet til studentforeninger med midler fra semesteravgiften.

Det holdes møte 1 gang i måneden og i forkant av disse møtene, har man formøter i regi av delegasjonsleder ved OsloMet, formøtene er ikke obligatoriske. På lik linje med studentparlamentet ved OsloMet, har også Velferdstinget seminarer. De holdes ved vår- og høstsemesteret og legges alltid i en helg.

Fra OsloMet så har vi 11 faste representanter og 33 varaer i Velferdstinget. Vi mangler studenter til å fylle varalista og trenger flere engasjerte studenter fra OsloMet som vil være med i de viktigste diskusjonene som omhandler studentenes velferd! Arbeidsmengden i dette vervet kan til tider være krevende, fordi det kan være tunge saker oppe, men det er derfor man har formøtene.

Man vil få opplæring av delegasjonsleder før første møte, og det blir også generell opplæring for alle representantene i Velferdstinget på deres vårseminar i 2019.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med delegasjonsleder Jeanett Andersen på mail: jeania@oslomet.no

Eller besøk Velferdstingets egne nettsider: http://www.studentvelferd.no

Vi <3 miljø

Det er strålende sol og herlig temperatur på campus i disse dager. Kun siste innspurt gjenstår, og snart er det sommerferie. Siste møte i Studentparlamentet ble avholdt tirsdag 29. mai. Der diskuterte vi flere spennende saker, og vedtok blant annet et nytt politisk dokument om bærekraft og miljø som sier noe om hvilke ønsker og krav vi stiller til OsloMet på disse områdene. I anledning flott sommervær, sykkelsesong og ønske om en grønnere hverdag på OsloMet arrangerte Studentparlamentet og OsloMet også “Sykkelens dag”. Den ble avholdt både på Kjeller og i Pilestredet, henholdsvis tirsdag 29. mai og torsdag 31. mai.

Nærmere 50 sykler fikk en vårsjekk på Sykkelens dag i Pilestredet. Foto: Julie Iversen

Omtrent seksti sykler ble til sammen sjekket og fikset gratis. Det ble holdt appeller fra leder av Studentparlamentet, Rune Keisuke Kosaka, direktør for digitalisering og infrastruktur, Asbjørn Seim, og Oslo kommune. I tillegg var det stands og quiz. Det ble trukket åtte vinnere av universalgavekort, gavekort på KUTT Gourmet og gavekort på sykkelbutikk. Vi vil takke alle som bidro til dette flotte, helsefremmende og grønne arrangementet på OsloMet. Dagen var en stor suksess, og vi håper vi får til enda flere slike arrangementer, og stadig økt fokus og satsning på bærekraft og miljø på universitetet.

Sykler repareres! Foto: Julie Iversen

Stands under Sykkelens dag. Vet du hvor søppelet skal sorteres? Foto: Julie Iversen

GJENNOMSLAG! Pantetønner som denne (i gult, vel å merke) blir å finne på campus fra høsten av, for å sikre at flasker blir resirkulert. Pant alt – alltid! Foto: Julie Iversen

På semesterets siste møte i Studentparlamentet vedtok vi også flere resolusjoner. Disse er: Nei til akademisk samarbeid med aktører som aktivt bryter menneskerettighetene!, Kjønnsnøytrale toaletter på OsloMet, Resolusjon om inneklima ved OsloMet – storbyuniversitetet, og Studentrettigheter ved mistanke om fusk. Vi diskuterte også hvilke ønsker vi har for Universitetsbiblioteket i fremtiden, opptaksordningen til høyere utdanning, og vi reviderte vårt politiske dokument om forskning og utvikling.

Vi ønsker dere alle lykke til med de eksamenene som gjenstår, og god sommerferie hvis/når du er ferdig med semesteret. Husk å kose deg litt ute i solen også, og ta vare på naturen og miljøet!