Velkommen til Studiestart!

Studiestart er her, og vi gleder oss til å ta imot alle dere nye studenter som kommer til OsloMet. 14. august blir en spennende og innholdsrik dag, og det er bare å glede seg. Studiestart er en tid der det skjer mye, og ikke minst er det mye informasjon å få med seg. Har du husket på alt? Ikke vær bekymret. Dette innlegget handler om nettopp det! Ja, for hva må du egentlig huske på nå som du starter som student?

  1. Studentnummer og PIN-kode

Du skal ha mottatt både studentnummeret ditt og en PIN-kode. Når du har fått dette må du aktivere brukeren din. Dette gjør du ved å gå til bitadmin.hioa.no, og logge inn med ditt brukernavn (studentnummeret) og PIN-koden. Opptil 24 timer etter dette kan du logge inn på, og få tilgang til, Fronter/Canvas, Office 365 med e-post og skylagring, trådløst nettverk, Studentweb og universitetets datamaskiner. Dette gjelder også for deg som har studert på OsloMet tidligere!

Har du ikke fått studentnummer og PIN-kode? Ta kontakt med infosenteret på ditt fakultet eller Servicetorget på Kjeller.

 

  1. MØT OPP FØRSTE STUDIEDAG!

Det er obligatorisk oppmøte første studiedag. På student.hioa.no kan du se oppmøtetid og sted for ditt studium. Husk å møte opp, ellers kan du miste plassen din.

Om du ikke kan møte opp til første skoledag, så kan enkelte studier søke om reservasjon av studieplass.

 

  1. Semesterregistrere deg innen 1. september

Du må semesterregistrere deg hvert semester i Studentweb. Logg inn med brukernavnet (studentnummer) og bruk passordet du opprettet da du aktiverte kontoen. Følg instruksjonene på skjermen, og vips – du er semesterregistrert!

 

  1. Betale semesteravgift innen 1. september

Du må også betale semesteravgift hvert semester. Du finner betalingsinformasjon ved å logge inn i Studentweb. Du betaler dette beløpet i nettbanken din.

 

  1. Skaff studentkort

Studentkortet er ditt adgangskort til undervisningsrom og bygninger, lånekort på biblioteket og brukes når du skal printe ut dokumenter og hente utskrifter. Når og hvor du kan hente studentkortet står enten i timeplanen din eller du får beskjed i løpet av studiestartsuka. Du kan også hente kortet ditt utenom dette til bestemte tider. Husk gyldig legitimasjon når du skal hente kortet.

PS: For å få studentrabatter må du vise studentkort med gyldig studentbevis. Dette får du etter du har betalt semesteravgift. Slik får du studentbevis på mobil eller i papirversjon.

 

  1. Ha egen bærbar PC

Alle studenter på HiOA må ha egen bærbar PC. Du får Office 365 med Word, Powerpoint, Excel, skylagring, e-post og mange andre verktøy gratis av HiOA. Alle disse verktøyene finner du når du logger inn på Min Side for studenter.

 

Har du også tenkt på dette?

 

Studentliv!

 

Spørsmål?

Her finner du ofte stilte spørsmål om studiestart. Du kan også ta kontakt med oss dersom du lurer på noe. Du finner vår kontaktinformasjon her!

Lykke til med studiestart! Vi gleder oss til å møte deg.

Stor og varm lykke til-klem fra Studentparlamentets arbeidsutvalg!


 

Engasjer deg i studentenes velferd!

Velferdstinget er en interesseorganisasjon som til sammen har 37 representanter fra de ulike utdanningsinstitusjonene i Oslo og Akershus. Det er 65 000 studenter tilknyttet SiO, og en av Velferdstingets viktigste oppgaver er å være premissleverandører for SiO. Dette skjer ved at Velferdstinget vedtar politikk som SiO oppfordres til å følge. Velferdstinget sitt overordnende og styrende mål er prinsippet om lik utdanning. Saker som berører studenten innenfor områdene studentboliger, mat og drikke, trening- og helsetilbud er i grove trekk det man jobber med for å oppnå dette. Velferdstinget har også et Kulturstyre, hvor de gir støttet til studentforeninger med midler fra semesteravgiften.

Det holdes møte 1 gang i måneden og i forkant av disse møtene, har man formøter i regi av delegasjonsleder ved OsloMet, formøtene er ikke obligatoriske. På lik linje med studentparlamentet ved OsloMet, har også Velferdstinget seminarer. De holdes ved vår- og høstsemesteret og legges alltid i en helg.

Fra OsloMet så har vi 11 faste representanter og 33 varaer i Velferdstinget. Vi mangler studenter til å fylle varalista og trenger flere engasjerte studenter fra OsloMet som vil være med i de viktigste diskusjonene som omhandler studentenes velferd! Arbeidsmengden i dette vervet kan til tider være krevende, fordi det kan være tunge saker oppe, men det er derfor man har formøtene.

Man vil få opplæring av delegasjonsleder før første møte, og det blir også generell opplæring for alle representantene i Velferdstinget på deres vårseminar i 2019.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med delegasjonsleder Jeanett Andersen på mail: jeania@oslomet.no

Eller besøk Velferdstingets egne nettsider: http://www.studentvelferd.no

Vi <3 miljø

Det er strålende sol og herlig temperatur på campus i disse dager. Kun siste innspurt gjenstår, og snart er det sommerferie. Siste møte i Studentparlamentet ble avholdt tirsdag 29. mai. Der diskuterte vi flere spennende saker, og vedtok blant annet et nytt politisk dokument om bærekraft og miljø som sier noe om hvilke ønsker og krav vi stiller til OsloMet på disse områdene. I anledning flott sommervær, sykkelsesong og ønske om en grønnere hverdag på OsloMet arrangerte Studentparlamentet og OsloMet også “Sykkelens dag”. Den ble avholdt både på Kjeller og i Pilestredet, henholdsvis tirsdag 29. mai og torsdag 31. mai.

Nærmere 50 sykler fikk en vårsjekk på Sykkelens dag i Pilestredet. Foto: Julie Iversen

Omtrent seksti sykler ble til sammen sjekket og fikset gratis. Det ble holdt appeller fra leder av Studentparlamentet, Rune Keisuke Kosaka, direktør for digitalisering og infrastruktur, Asbjørn Seim, og Oslo kommune. I tillegg var det stands og quiz. Det ble trukket åtte vinnere av universalgavekort, gavekort på KUTT Gourmet og gavekort på sykkelbutikk. Vi vil takke alle som bidro til dette flotte, helsefremmende og grønne arrangementet på OsloMet. Dagen var en stor suksess, og vi håper vi får til enda flere slike arrangementer, og stadig økt fokus og satsning på bærekraft og miljø på universitetet.

Sykler repareres! Foto: Julie Iversen

Stands under Sykkelens dag. Vet du hvor søppelet skal sorteres? Foto: Julie Iversen

GJENNOMSLAG! Pantetønner som denne (i gult, vel å merke) blir å finne på campus fra høsten av, for å sikre at flasker blir resirkulert. Pant alt – alltid! Foto: Julie Iversen

På semesterets siste møte i Studentparlamentet vedtok vi også flere resolusjoner. Disse er: Nei til akademisk samarbeid med aktører som aktivt bryter menneskerettighetene!, Kjønnsnøytrale toaletter på OsloMet, Resolusjon om inneklima ved OsloMet – storbyuniversitetet, og Studentrettigheter ved mistanke om fusk. Vi diskuterte også hvilke ønsker vi har for Universitetsbiblioteket i fremtiden, opptaksordningen til høyere utdanning, og vi reviderte vårt politiske dokument om forskning og utvikling.

Vi ønsker dere alle lykke til med de eksamenene som gjenstår, og god sommerferie hvis/når du er ferdig med semesteret. Husk å kose deg litt ute i solen også, og ta vare på naturen og miljøet!