I helgen hadde Velferdstinget sitt vårseminar på Skeikampen. Velferdstinget er det øverste organet i studentvelferdsspørsmål for studentene tilknyttet SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus). Til tross for mye snø, tåke og lange dager, hadde representantene fra OsloMet – storbyuniversitetet en flott, morsom og lærerik helg, der vi fikk god opplæring, nye venner, og gjennomslag for mye god politikk.

OsloMet sine representanter i Velferdstinget på Skeikampen. Foto: Fam Karine Heer Aas

Møtet tok for seg blant annet møtedatoer, politisk grunndokument og handlingsplanen. Handlingsplanen er prioriteringer Velferdstinget har i løpet av et år. OsloMet fikk blant annet gjennomslag for at Velferdstinget skal jobbe for at SiO utreder mulighetene og behovet for barnehage- og helsetjenester på campus og studiesteder utenfor Oslo, jobbe for å sikre at studenter får rabatt på kulturarrangementer, og ikke minst at det skal jobbes for at studenter som bor eller studerer utenfor sone 1 skal få reise mellom hjemmet og studiestedet uten ekstra kostnader. Det ble også vedtatt mange andre spennende punkter i handlingsplanen som det skal jobbes med det kommende året.

Vi er fornøyde med handlingsplanen og våre innspill der, og gleder oss til at Velferdstinget skal jobbe for å få gjennomslag for de punktene vi har prioritert. Neste møte i Velferdstinget er den 26. februar fra kl. 17-21. Velferdstingets møter er åpne for alle!