Ny student? Se hit!

Nå nærmer det seg studiestart med stormskritt, og vi gleder oss til å ta imot alle dere nye studenter som kommer neste uke. 15. august blir en spennende og innholdsrik dag, og det er bare å glede seg. Studiestart er en tid der det skjer mye, og ikke minst er det mye informasjon å få med seg. Har du husket på alt? Ikke vær bekymret. Dette innlegget handler om nettopp det! Ja, for hva må du egentlig huske på nå som du starter som student?

Velkommen til HiOA!

  1. Studentnummer og PIN-kode

Du skal ha mottatt både studentnummeret ditt og en PIN-kode. Når du har fått dette må du aktivere brukeren din. Dette gjør du ved å gå til bitadmin.hioa.no, og logge inn med ditt brukernavn (studentnummeret) og PIN-koden. Opptil 24 timer etter dette kan du logge inn på, og få tilgang til, Fronter/Canvas, Office 365 med e-post og skylagring, trådløst nettverk, Studentweb og høgskolens datamaskiner. Dette gjelder også for deg som har studert på HiOA tidligere!

Har du ikke fått studentnummer og PIN-kode? Ta kontakt med infosenteret på ditt fakultet eller Servicetorget på Kjeller.

 

  1. MØT OPP FØRSTE STUDIEDAG!

Det er obligatorisk oppmøte første studiedag. På student.hioa.no kan du se oppmøtetid og sted for ditt studium. Husk å møte opp, ellers kan du miste plassen din.

 

  1. Semesterregistrere deg innen 1. september

Du må semesterregistrere deg hvert semester i Studentweb. Logg inn med brukernavnet (studentnummer) og bruk passordet du opprettet da du aktiverte kontoen. Følg instruksjonene på skjermen, og vips – du er semesterregistrert!

 

  1. Betale semesteravgift innen 1. september

Du må også betale semesteravgift hvert semester. Du finner betalingsinformasjon ved å logge inn i Studentweb. Du betaler dette beløpet i nettbanken din.

 

  1. Skaff studentkort

Studentkortet er ditt adgangskort til undervisningsrom og bygninger, lånekort på biblioteket og brukes når du skal printe ut dokumenter og hente utskrifter. Når og hvor du kan hente studentkortet står enten i timeplanen din eller du får beskjed i løpet av studiestartsuka. Du kan også hente kortet ditt utenom dette til bestemte tider. Husk gyldig legitimasjon når du skal hente kortet.

PS: For å få studentrabatter må du vise studentkort med gyldig studentbevis. Dette får du etter du har betalt semesteravgift. Slik får du studentbevis på mobil eller i papirversjon.

 

  1. Ha egen bærbar PC

Alle studenter på HiOA må ha egen bærbar PC. Du får Office 365 med Word, Powerpoint, Excel, skylagring, e-post og mange andre verktøy gratis av HiOA. Alle disse verktøyene finner du når du logger inn på Min Side for studenter.

 

Har du også tenkt på dette?

 

Studentliv!

 

Spørsmål?

Her finner du ofte stilte spørsmål om studiestart. Du kan også ta kontakt med oss dersom du lurer på noe. Du finner vår kontaktinformasjon her!

 

Lykke til med studiestart! Vi gleder oss til å møte deg.

Stor og varm lykke til-klem fra Studentparlamentets arbeidsutvalg! 

 

Informasjonen i innlegget er hentet fra https://student.hioa.no/siste-nytt/-/nyhet/sjekkliste-studiestart.

Hjertelig velkommen til HiOA!

I dag ble opptakstallene fra Samordna Opptak offentliggjort. Disse tallene viste blant annet at det er i overkant av 7400 studenter som har fått tilbud om studieplass på Høgskolen i Oslo og Akershus! Vi i Studentparlamentet gratulerer dere alle så mye med studieplassen. Husk å takke ja til plassen innen 26. juli!

Dagen i dag har vært spennende og begivenhetsrik. Vi fikk muligheten til å faktisk hilse på noen av de flotte, nye studentene som starter til høsten, og ikke minst fikk vi treffe kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Vi gleder oss veldig mye til studiestart, og til å få møte dere som er nye. Det blir en spennende periode med mye informasjon. Husk å puste med magen! Både vi som jobber i Studentparlamentet, og resten av de tilsatte på HiOA er opptatte av at du skal få en fin studiestart, og føle deg velkommen og ivaretatt her på høgskolen. Husk at du alltid er velkommen til å ta turen innom vårt kontor i Pilestredet 46.

Ha en fortsatt god sommer, og så sees vi til studiestart i august!

Vi fikk møte kunnskapsministeren! F.v: Pia Næss Johansen (nestleder), Rune Keisuke Kosaka (leder), Torbjørn Røe Isaksen (kunnskapsminister), Karoline Wergeland Kaldråstøyl (fagpolitisk ansvarlig), Julie Størholdt Iversen (læringsmiljøansvarlig)

Vi fikk også møte noen av de nye studentene som nettopp har fått studieplass. F.v: Karoline (fagpolitisk ansvarlig), Siri (sykepleie), Mariam (barnehagelærer), Maren (anvendt data) og Pia (nestleder).