Forskjellen mellom wordpress.com og wordpress.org

I denne artikkelen får du ein god forklaring på forskjellen mellom wordpress.org og wordpress.com – http://premium.wpmudev.org/blog/wordpress-org-vs-wordpress-com-2015/

Skjermbilde 2015-07-13 kl. 15.03.05Kort oppsummert:

wordpress.com er den kommersielle delen av wordpress. Her kan du opprette din eigen blogg. Det er i utgangspunktet gratis, men med begrensningar (til dømes domene/URL). Du kan også betale for å få fleire funksjonar.

På wordpress.org kan du laste ned wordpress (CMS) gratis slik at du kan bruke wordpress for å drifte eigen side/blogg. Du må ha eigen server/webhotel for å drifte sida/bloggen.

På HiOA har vi lasta ned wordpress multi site frå wordpress.org og instalert dette på våre eigne servere