Hvorfor vi filmer ei tavle

Av | 21. januar 2013

Utfordringen var enkel: Noen studenter vil bruke forelesningen på å komme videre, langt videre. Andre har behov for å forstå det de lærte på videregående eller har lest i pensum. Hvordan møte begge behov i én forelesning?

Denne gangen hadde foreleser tro på å ta opp det som studentene kanskje oftest trenger repetert og gjøre det tilgjengelig. Hvor som helst og når som helst.

video_i_lommaPå Medieseksjonen hadde vi Khan Academy i tankene men var misfornøyd med skriften der. Tegnebrett og smartbrett lar oss tegne og skrive. Men håndskrift blir ofte vanskelig lesbar. Tusj eller tavle lar foreleser skrive stort og gir bedre skrift. Det er rett og slett høyere oppløsning på en analog tavle.

Whiteboard kan vi ikke bruke fordi det gav oss problemer med gjenskinn. Vi diskuterte store papirark og frostet glass med ulike belysninger.

Men til sist gikk vi for det enkleste, det kjente. Ovenfor ser du et bilde av det som er eksamen for alle slike løsninger: Kan skriften sees på en liten skjerm og kan lyden høres godt på bussen?

Gå til Vimeo.com og se om vi oppfyller kravet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *