Kategoriarkiv: Læringssystemer

Læringssystemer. Kall dem LMS (learning management systems), VLE (virtual learning systems) eller læringsstøttesystemer. Det er integrate systemer med studentadministrasjon, innholdsproduksjon, publisering og dokumenthåndtering i ett system.

Digital kompetanse; Fronter

Fronter er fortsatt utgangspunktet for høgskolens lærere. Sosiale medier, Web 2.0, skytjenester – det er kjent og brukt. Men læringsstøttesystemer som Fronter står sterkt. Utforsking kan starte der og så kommer de pedagogiske diskusjonene av seg selv. Våren 2012 hadde HiOA kurs i pedagogisk digital kompetanse. Jeg skal forsøke å oppsummere en del erfaringer. Første… Les mer »

Den sosiale veven i akademia

Litt ironisk, men jeg er ikke helt fortryllet av den sosiale veven. Samtidig ser jeg oppgaver som bare kan løses gjennom typiske web 2.0-mekanismer. Jeg gjør nå et forsøk på å starte en debatt om den sosiale veven i akademia. Denne ligger på den litt mer faglige, litt mer akademiske blogg.HiOA.no/iktUHped/ som eies av Lærerutdanningen og… Les mer »

Studenten eier porteføljen sin

En blogg i etterkan av ALT-C (Twitter: #altc2011, web: www.alt.ac.uk) hevder at studentene ikke eier sin egen portefølje levert i læringssystemer (VLE/ LMS). “the idea of saying that we have a VLE which is “owned” by the institution, whereas the ePortfolio is “owned” by the student, is flawed. In strict financial terms, both are owned by… Les mer »

Gamle synder…

Etter syv år med LMS (Fronter) ved HiO (nå HiOA) skal vi gjøre opp status. Ikke bare bra. Først en avklaring: Jeg var ansvarlig for innføring av Fronter ved HiO fra 2004 til 2007. Jeg har ikke hatt noen rolle siden da, og har ingen rolle i forhold til Fronter ved HiOA nå. Fronter ved… Les mer »