Kategoriarkiv: #remixnorge

Ferdigheter for arbeidsliv i endring

“World Economic Forum” publiserte mandag rapporten “The Future of Jobs”. For høyere utdanning er det særlig ett kapittel som er interessant: Skills Stability Det er ikke langt, og det er verd å lese. Jeg skal gi en kort oppsummering og litt sammenheng. Oppgaver forsvinner — ikke jobber “Technological disruptions such as robotics and machine learning—rather than… Les mer »

Remix: Mennesket som iRobot

NHOs årskonferanse 2016 heter “Remix: Det nye arbeidslivet”. Det er arbeidslivet Høgskolen i Oslo og Akershus utdanner til — særlig fakultetet Teknologi, kunst og design, og Yrkesfglærerutdanningen. Derfor skriver jeg tre tekster om temaet. Del 1 handlet mest om fabrikken. Del 3 kommer torsdag og handler mer om utdanning. Del 2: Industriarbeideren kler seg i… Les mer »

Remix: Ny industri og nye fabrikker

NHOs årskonferanse 2016 heter “Remix: Det nye arbeidslivet”. Det er arbeidslivet Høgskolen i Oslo og Akershus utdanner til — særlig fakultetet Teknologi, kunst og design, og Yrkesfglærerutdanningen. Derfor skriver jeg tre tekster om temaet. Del 2 og Del 3 kommer onsdag og torsdag. Del 1: Industrie 4.0 og de nye fabrikkene NHO skriver: “Remiksen av… Les mer »