Trall mottar støtte fra Fure-stiftelsen til arbeid med flyktningefamilier

14.5.2019

Trall mottar 450.000 kroner fra Fure-stiftelsen til innsamling og innspilling av folkesanger fra flyktningefamilier

SangAppen «Trall» skal bli en digital sangbok for hele Norges befolkning. Nå mottar prosjektet 450.000 kroner fra Furestiftelsen for å finne frem til og spille inn folkemusikk sammen med flyktningebarn.

– For oss er det utrolig viktig at barn får være med å bidra til utvikling av appen – både når det gjelder musikken, og hvordan den skal brukes, sier Ingrid Danbolt fra Trall-prosjektet. – Gjennom å inkludere musikk fra mange land og områder i verden, styrker vi både appen, mangfoldet og barnas opplevelse av deltakelse og egenverd i møtet med det norske samfunnet, fortsetter hun.

Trall har som mål å være en app som kan brukes av hele Norges befolkning. «Norges sangskatt» omfatter nye og gamle sanger fra folk som er bosatt i Norge, og det er et mål at mange skal kunne kjenne seg igjen i musikken som blir formidlet gjennom appen. Derfor søkte, og fikk, Trall støtte fra Furestiftelsen til innsamling og innspilling av sanger sammen med barn og foreldre fra mottaksklasser.

– Vi er takknemlige for at Furestiftelsen gjennom denne støtten på 450.000 kroner ønsket å støtte oss i arbeidet med å lete frem musikkskatter og folkemusikk og folketoner fra andre land og områder i verden.

– Vi ønsker også at barna skal få delta i innspillingene sammen med profesjonelle musikere. Senere vil de kunne kjenne seg igjen i det innholdet de selv bidro til, og det de har hjulpet til med, vil også hjelpe andre barn og voksne som kommer til Norge med å føle seg hjemme.

Furestiftelsen: http://www.furestiftelsen.no/

Én kommentar til “Trall mottar støtte fra Fure-stiftelsen til arbeid med flyktningefamilier”

  1. Flott at ungene, hvor de enn kommer fra, får med seg ennet enn bare pop-musikk. De gamle sangskattene er uvurderlig verdifulle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.