Utveksling

Din utvekslingshistorie

Administrasjon og ledelse, Belgia, Erasmus+, Medier og kommunikasjon, Praksis

Andreas fikk jobb etter praksis ved Osloregionens Europakontor i Brussel

Hei, jeg heter Andreas. Jeg var i praksis ved Osloregionens Europakontor i Brussel og fikk jobb her etter at jeg ble ferdig med bachelorgraden min i Medier og kommunikasjon.

Osloregionens Europakontor tilbyr praksisplass ved kontoret i Brussel i 6 måneder på vårsemesteret (januar-juni). Ordningen er åpen for studenter ved bachelorgradene i medier og kommunikasjon og i offentlig administrasjon og ledelse ved fakultet for samfunnsvitenskap, og vil inngå som en del av graden. Se utlysningen på Fronter for mer informasjon eller ta kontakt med Bjorg.Halvorsen@hioa.no for medier og kommunikasjon eller Audun.Westad@hioa.no for offentlig administrasjon og ledelse.

Denne praksisplassen og jobben i Brussel betyr og har betydd veldig mye for meg:

  • Det er spennende å følge EUs politikkområder. Under praksisplassen kan man også følge det man selv har interesse for og gå på seminarer knyttet til dette.
  • Du får en veldig variert arbeidshverdag og det er sjeldent at en dag er lik. Det er mye kontakt med mennesker da vi har mye besøk og går på arrangementer. Det å skape nettverk er en viktig del av jobben.
  • Vær obs. på at det er en bratt læringskurve men man trenger ikke nødvendigvis mye kunnskap om EU fra før, så lenge du har interesse for området.
  • Du får veldig varierte arbeidsoppgaver. Rent kommunikasjonsfaglig er det mye skriving i tillegg til ansvar for nettsider og sosiale medier.
  • Det er en sosial arbeidsplass med et godt miljø av mange unge mennesker i samme situasjon som deg. Brussel er jo “en by av praktikanter”.
  • Det er et veldig internasjonalt miljø, og du får venner fra hele verden og knytter lett kontakter.


Her spiser vi lunsj på etasjen, det er et ungt, trivelig og dynamisk miljø.


EUs flagg fra en ungdomskonferanse i Maastricht


Fra en sal inne i Europaparlamentet.


Kick-off for Oslo som EUs miljøhovedstad, på bildet OREs direktør Jan Edøy med byrådsleder i Oslo Raymond Johansen og Ingrid Schulerud.


Fra et event på Malta som handlet om EUs digitale agenda.


På en konferanse om digital sikkerhet i Tallinn


Fra et arrangement med presidenten i Europaparlamentet, Martin Schulz

Lenke til nettsidene for Osloregionens Europakontor

Leave a Reply

Theme by Anders Norén