Utveksling

Din utvekslingshistorie

Kina, Praksis, Shanghai University of Medicine and Health Sciences, Sykepleier

Caroline og Silje hadde sykepleiepraksis i Kina

Vi, Caroline og Silje går 3.året på Sykepleien, og har tilbragt de siste 3 mnd på kirurgisk sykehuspraksis i Shanghai – Kina. Skolen vi gikk på het Shanghai University Of medicine and health sciences. Vi skal nå prøve å gi dere et lite innblikk i hvordan vi har hatt det og hva vi har opplevd. Det er fortsatt vanskelig å sette ord på denne fantastiske opplevelsen, da vi nettopp har kommet tilbake til Norge.

The Bund – de karakteristiske skyskraperne i Shanghai

Vi startet reisen vår fra Gardermoen i september, og satte kursen ned mot Kina uten å egentlig helt vite hva som kom til å møte oss. Vi ble møtt av to hyggelige kinesiske studenter på flyplassen, og dette var starten på en noe utfordrende kommunikasjonsprosess. Vi visste at kineserne ikke var verdensmestere i engelsk, men lite visste vi at det gikk an å kunne så lite. Vi dro derfor frem google translate, som har vært vår beste venn siden. Da vi omsider ankom skolen, ble vi eskortert inn på rommet vårt, som var stort og fint. Her bodde vi sammen med internasjonale studenter fra hele verden og de amerikanske lærerne, under hele oppholdet. Skolen ligger et lite stykke unna selve sentrumskjernen, men dette opplevde vi ikke som et problem da det var 10min gange til metroen, som gikk hele tiden. Likevel skal det sies at det var ekstremt mye folk her og at det kan ta tid å få plass på metroen, ettersom alle er fulle. Så her var det bare å brøyte seg inn!

Da vi kom ned hadde vi en uke fri, før vi hadde to uker med undervisning sammen med de kinesiske sykepleiestudentene. Undervisningen foregikk på engelsk av amerikanske lærere, så det var lett og følge med. Etter 2uker med undervisning startet vi med 8 uker praksis på sykehuset. Vi ble utplassert på 3 forskjellige sykehus, da Shanghai er en stor by med mange mennesker. Vi fikk vært på mange forskjellige avdelinger under disse ukene og fikk sett utrolig mye du ikke ville sett på et sykehus i Norge.

Klar for å bli med å observere organtransplantasjon – spennende!!

Veilederne på sykehuset var flinke til å undervise på engelsk og lot oss observere mange forskjellige prosedyrer og operasjoner. Selv om praksis ikke var så krevende, lærte vi mye, spesielt om forskjellene i det norske og kinesiske helsesystemet. Ukene besto av 3 dager praksis, og en dag på skolen med undervisning i tradisjonell kinesisk medisin, spoken chinese og taiji. På fredager hadde vi studiedag.

Vi fikk også forespørsel om å delta i en «international nursing skill contest» som arrangeres av skolen. Det var sykepleierstudenter fra hele verden som kom for å delta, og det var et stort og spennende arrangement. Vi var litt skeptiske til å delta i starten, men angrer ikke et sekund på at vi deltok. Vi lærte masse av denne konkurransen da vi fikk kurs og mulighet til å øve på de ulike prosedyrene i forkant. Vi fikk også diplom, penger og middag hehe.

Utenom skolen hadde vi mye tid til å reise rundt og oppleve hva denne fantastiske byen hadde å by på. I oktober var det nasjonalferie og vi reiste på tur til Zhangjiajie for å oppleve de berømte Hallelujah Mountains. Det er her Avatar filmen har tatt sin inspirasjon. Dette var definitivt en av de beste opplevelsene, og anbefales på det sterkeste! Her var vi i 3 dager, og hadde en guidet tur oppe i fjellene. Naturen var eksepsjonell og kan ikke sammenlignes med noe annet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annet enn det fikk vi også dratt på ulike dagsturer til byer utenfor Shanghai. Shanghai er kjent for å ha karakteristiske historiske bygg, samtidig som det er en veldig moderne by. Kontrastene var store da vi reiste litt ut av byen. Vi reiste til 2 ulike såkalt ”water towns”. Zhujiajio (venice of China) og Sozhou. Begge disse stedene er mer historiske og du vil se de gamle kjente bygningene og elvene du gjerne forbinder med Kina.

Zhujiaijo (Venice of China)

 

 

 

 

 

 

 

Utested i verdens 2.høyeste bygning – Shanghai Tower

Utelivet i Shanghai er også upåklagelig, og kan ikke sammenlignes med en bytur hjemme i Norge. Her vil du feste oppe i alt fra 24 til 92 etg med utsikt over hele byen. Det er også her man møter andre internasjonale studenter som studerer ved andre skoler. Dette var litt deilig, da vi trodde vi var de eneste eurpeerne i Kina en god stund, før vi møtte alle ute.

Alt i alt har vi hatt et helt fantastisk utvekslingsopphold, og fått mange nye venner fra rundt om i verden. Shanghai er en by som virkelig anbefales å besøke, da det er så utrolig mye å se og gjøre. Definitivt noe helt utenom det vanlige og en plass vi definitivt kommer til å besøke igjen! SØK SØK

 

Comments are Closed

Theme by Anders Norén