Utveksling

Din utvekslingshistorie

Ergoterapi, Namibia, Praksis

Ergoterapistudenter i Namibia våren 2018

Thea, Ingrid og Karoline studerer ergoterapi på Oslo Met, og er våren 2018 på praksis i Windhoek, Namibia. Thea har praksis på barneavdelingen, Karoline på avdeling for håndterapi og Ingrid på avdeling for ryggmargsskade. Thea og Karoline har både vært på Katutura State Hospital og Windhoek Central Hospital, mens Ingrid har hatt hele sin periode på Central. På begge sykehusene møter de både lokale pasienter, og pasienter som reiser flere hundre kilometer for behandling. Helsesystemet er ganske ulikt det norske, og det teoretiske kunnskapsnivået er høyt. Læringskurven er derfor bratt, og de lærer også å sette pris på det norske helsesystemet og hvor godt man har det i Norge.
De har lagt ut innlegg på Ergoterapi-bloggen. Det første innlegget handler om landet, språk og kultur. Det kan du se her: https://blogg.hioa.no/ergoterapi/2018/02/23/utveksling-namibia/ 
I det andre presenteres de tre ulike avdelingene de har praksis ved (som du kan se her: https://blogg.hioa.no/ergoterapi/2018/02/26/internasjonalisering-praksis-namibia/) og til slutt forteller de om utflukter og hva de gjør på fritiden.  Det kan du se her: https://blogg.hioa.no/ergoterapi/2018/03/01/utveksling-namibia-fritid/ Men – her i Namibia er det mye som skjer! Folk her er veldig imøtekommende og nysgjerrige, og det er ikke uvanlig å snakke med fremmede på gata. Det er mange ulike kulturer her, da det finnes mange forskjellige stammer og forskjellige språk. Byen er ikke ekstremt stor, men vi har blitt vist rundt på de stedene som er verdt å se. De har blant annet et veldig fint utsiktspunkt over byen, som er en bratt 10-20 minutters topptur. Utsikten herfra er helt fantastisk, spesielt ved solnedgang. Vi har også vært på ”sightseeing” rundt om i Katutura, som blir karakterisert som ”slummen”. Det er store kontraster herfra og til området hvor vi bor. Her ligger det søppel overalt, mange bor i hus laget av bølgeblikk og har hverken innlagt vann eller strøm. Toalettet kan også like så godt befinne seg bak nærmeste busk. Det må sies at ikke hele Katutura er slik, kun noen områder. Derimot, i området vi bor kan man bo i en stor villa med svømmebasseng og eie dyre, fine biler. Det er heller ikke vanskelig å finne på ting å gjøre, da det er mye billigere her enn i Norge! Vi har fått mange gode opplevelser fra weekendturer med blant annet sandboarding og 4-hjuling i ørkenen og safari.»

Comments are Closed

Theme by Anders Norén