Utveksling

Din utvekslingshistorie

Ergoterapi, Praksis, Sør-Afrika

Ergoterapistudenter i Cape Town

Vi er to jenter, Lillian og Pernilla, som bestemte oss for å reise til Cape Town i Sør-Afrika, og utforske en helt ny praksisplass hvor ingen norske ergoterapistudenter har vært før. Vi var selvsagt veldig spente, og var ikke helt sikre på hva vi skulle begi oss ut på.  Men etter åtte uker i cape town angrer vi ikke på at vi dro!

(…) Ellers er det viktig å nevne at Cape Town opplever den verste vannkrisen byen noen sinne har sett. Det er så ille at man teller ned mot ”day zero” Dette er dagen da alle kraner til alle hus blir skrudd av. Det betyr at Capetonians må stå i kø hver dag for å hente bare 25 liter vann som skal holde til en hel familie en dag. Det er derfor viktig at alle, inkludert oss, gjør alt vi kan for å spare på vannet. Vi dusjer derfor ikke mer enn to ganger i uka, to min hver gang. Vi spyler heller ikke ned etter hvert dobesøk, og lar aldri kranen stå og renne hvis vi vasker opp eller pusser tenner. På alle restauranter og utesteder i Cape Town har de skrudd av vannkranene på toalettene, og det er bare mulig å bruke hånddesinfeksjonsmiddel etter dobesøk.

 

Ergoterapistudentene Pernilla og Lillan dro på praksis innen sosiale entreprenørskap til Cape Town i 2017.

Studentene har skrevet reisebrev som er postet på Ergoterapibloggen. Det første innlegget tar for seg praksisplassen, hvor de var de første norske ergoterapistudentene, og det kan du lese om her:  https://blogg.hioa.no/ergoterapi/2018/03/13/utveksling-cape-town-entreprenorskap/

Det neste innlegget tar for seg området og byen: https://blogg.hioa.no/ergoterapi/2018/03/16/utveksling-cape-town-kultur/ 

Det siste tar for seg omgivelsene og bosted: https://blogg.hioa.no/ergoterapi/2018/03/21/utveksling-cape-town-sosialt/

 

Comments are Closed

Theme by Anders Norén