Din utvekslingshistorie

Barnevern og sosialt arbeid, Erasmus+, Nord-Irland, Praksis

Praksisopphold i Nord-Irland

Erik har tilbrakt høsten 2019 på praksis i Nord-Irland.

Hvordan var bosituasjonen din i Derry?
De første 3 ukene bodde jeg gjennom Airbnb i en av hovedgatene her i Derry (Northland Road). Litt mye støy fra trafikken utenfor vinduet mitt under de ukene, men jeg overlevde! De siste månedene bodde jeg i et kollektiv, hvor jeg har delt et treetasjes hus med ni andre mennesker fra ulike steder i UK. Dette rommet brukte jeg en del tid på å finne ettersom jeg var på flere visninger på andre leiligheter. Dessverre bor vi studentene her litt for kort til å kunne skaffe oss egne leiligheter på utleiemarkedet. Prisen jeg betalte er i tillegg en del høyere grunnet at jeg bodde her kortere enn hva som egentlig er «normalt». Jeg betalte derfor 110 Pund i uken, som etter norsk standard er ganske normalt, men ikke det billigste alternativet.

Er Londonderry en by med mye aktivitet?
Derry er en gammeldags by med flott arkitektur og andre severdigheter. Det er særlig under Halloween at ting kommer til live. Derry ligger tross alt høyt oppe på verdenstoppen over steder som lager stor feiring ut av Halloween-høytiden. Hele den indre bykjernen blir da omdannet til et mangfold av severdigheter og opplevelser.

Derry er en by hvor man blir kjent ganske fort. Det er en by som har vært sterkt preget av IRA og deres bevegelse for et samlet Irland, vekk fra britisk styre. Derfor kan man i deler av byen se malerier, graffiti og annen gatekunst dedikert til den litt røffere tiden som var. Derry er definitivt en by jeg føler meg trygg i, selv om man vet om konfliktene som har preget byen tidligere. Men av respekt så holder man gjerne seg unna temaer som KAN inneholde litt splittede meninger. Dette kan selvfølgelig endres når man blir bedre kjent med de man jobber med osv.

Ellers har du alt du trenger kun et steinkast unna. Kino, bowlinghall og flere steder hvor man kan spille pool/biljard. Prisene sammenlignet til Norge er ganske lave. Det å leve sunt koster jo en del her også, men det gjelder å være prisbevisst. Den største forskjellen er kostnaden på en tur på byen eller en bar. Her kan man få en ganske så god kveld på under tjue pund. Det å spise ute er nødvendigvis ikke dyrt det heller, men kommer helt an på hvor i Derry man drar og hva slags mat man ønsker. 
Har du noen tips til steder man bør se?
Gjennom oppholdet i Derry ble jeg anbefalt flere turer rundt i hele Irland. Derfor leide jeg og noen andre studenter bil for å kjøre lenger Nord. Her kjørte vi oppover kysten og fikk med oss flere mindre, flotte byer. På dagsturen fikk vi blant annet sett følgende; Carrick a rede rope bridge, The dark hedges (kjent fra serien Game of Thrones) og Giant’s Causeway. I tillegg kan man få med seg julemarkedet i Belfast.
Jeg anbefaler virkelig å reise rundt og oppleve mest mulig av Irland ettersom at det ikke nødvendigvis skjer SÅ mye i Derry. Det er en flott by, men det er fint å oppleve litt andre ting som nødvendigvis ikke trenger å bli veldig dyrt.