Studenter med autismespekterforstyrrelser (Asperger syndrom)

Kirsten Ribu

I podkasten blir det sagt at vi ikke lenger bruker Asperger, men Asperger er fortsatt en diagnose. Takk til Foreningen Spekter og andre som har gitt tilbakemeldinger til oss.

Kirsten Ribu underviser på institutt for informasjonsteknologi og har engasjert seg spesielt for studenter med det vi kaller Asperger syndrom eller autismespekterforstyrrelsene. Studenter med denne diagnosen har spesielle utfordringer, men med tett oppfølging og tilpasset undervisning kan de komme gjennom studiet og ut i yrkeslivet.

I denne episoden forklarer Kirsten kjennetegn, utfordringer og hvordan hjelpe disse studentene i hverdagen.

SE KOMMENTARFELT FOR INFORMASJON OM ASPERGER OG DIAGNOSE

 

Les mer:

Forfatter: Hallvard

Ansvarlig for sosiale medier og blogg.hioa.no.

5 kommentarer til «Studenter med autismespekterforstyrrelser (Asperger syndrom)»

  1. Jeg lurer bare på hvorfor det er så vanskelig for nordmenn å huske at Asperger er et navn. Og staves med p. Ingen bommer på Tourettes, og det er vel egentlig et spørsmål om respekt ? Folk har en tendens til å bli pludrete overfor oss med diagnosen, det tar det litt ned 😛

    1. Hei Merete, og tusen takk for kommentar. Eg skal rette opp skrivefeilen med ein gong. Denne gongen hadde det nok meir med slurv å gjere enn respekt.

  2. Asperger er ikke avleggs. I Norge bruker vi ICD-10 som diagnosemanual. Asperger, som autisme, er en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse (F84). F84.5 Asperger syndrom, er stadig en diagnose i ICD-10. Nå har det også kommet fram at det muligens ikke var en god idé å putte alt inn i autismespekterforstyrrelse, slik de har gjort i USA (DSM-V)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *