Vårens vakreste eventyr

Det er vår og valg til diverse studentdemokratier, studentrepresentanter i råd og utvalg og for studentdemokratier i Norges land er det rett og slett en hektisk periode. Kandidater dukker opp som hestehovene i veikanten. Jeg er en av dem og jeg stiller til nestleder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus noe som er et tøft fulltidsverv. Det er en tøff situasjon å sette seg inn i. Man vet at sjansen så absolutt er tilstede for å ikke vinne.

I fjor ble jeg innstilt av valgkomiteen som fagpolitisk ansvarlig. Jeg tapte. Valgkomiteens innstilling er tross alt bare et råd. Jeg har altså vært i den situsjonen å tape et valg. Det føltes for min del ut skikkelig tungt der og da og en tid fremover, men det kom også en tid hvor man bare må innse at man må se fremover. Jeg har hatt den glede  og hatt et godt samarbeid med den kandidaten som seiret over meg ved fjorårets valgmøte på mange ulike ting.

Studentpolitisk har det uansett vært et veldig bra år for min del, da jeg har utvidet blikket nedover til studentrådene på TKD som nestleder av Studentenes Fakultetsråd der. Her er det mange jeg ser burde engasjert seg oppover på høgskolen, men det er kanskje greit vi har noen sjeler som virkelig brenner lokalt også? Jeg synes ihvertfall Studentparlamentet nok i større grad kunne benytte seg av disse ressursene også. Det er en utfordring jeg vil se på om jeg vinner valget til AU, og noe jeg vil utfordre på dersom det ikke skulle gå veien. Jeg vet ihvertfall at jeg kan hjelpe til uansett om jeg vinner eller ikke.

Andre høydepunkt jeg vil trekke frem er NSO LM. Tidenes best forberedte HioA delegasjon. Det sier ikke lite for jeg var faktisk med og stiftet NSO i 2010. Det har også muligens noe med at organisasjonen som helhet har gått fra å være på barnehagestadiet til å bli litt mer voksne. Det lover ihvertfall godt.

Tilslutt vil jeg komme med en oppfordring om å faktisk stille til valg, studentdemokratiet blir bedre om man har mange kandidater. Det gjør også for min personlige del at jeg må stille skjerpet, selv om jeg på papiret har ekstremt mye erfaring. Tilslutt er det til syvende og sist Studentparlamentet som velger. Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *