Hammer og SAKS

OK, dette var faktisk navnet på Oslo Sosialistisk Ungdom sitt eget korps for lenge siden. Dessverre eksisterer ikke det lenger, men det er en annen sak. Nå så jeg et par analogier til SAKSinga i UH sektoren. I disse dager foregår det en del dialogmøter i regi av KD (Kunnskapsdepartementet) for å danne grunnlaget til strukturmeldinga som er varslet av KD til våren en gang. Vi har hatt mange åpne debatter , blant annet åpna man for at NTNU kunne slå seg sammen med HIST i Midt Norge og en rekke andre forslag jeg ikke gidder å gå inn på.

Men så kommer man til Østlandet. Her er det merkelig tyst. Hvor er Ole Petter Ottersen? Hvor er Kari Toverud Jensen? De burde jo kunne ytre NOE før dialogmøtet. Jeg har dessverre sett en del sakspapirer om innspill til denne strukturmeldingen. HioAs innspill ser jo ut som basically at man ønsker status quo, dvs “don’t touch me I have just been through a merger”. Jeg har ikke sett noe fra UiO eller noe, men mye tyder på at UiO forblir status quo pga sin historiske status etc.

Jeg sa en gang i en flåsete valgtale (eller egentlig en debatt) at man burde legge ned utviklingsstudier  på HioA og det ser ut som det er et forslag leder Tord Øverland nok ikke er helt uenig i. Det virker naturlig med tanke på hva som er den faglige profilen til HioA og UiO. UiO er jo også beryktet for å melde seg ut av debatter, ved å trekke seg helt ut av en prosess nasjonalt om 3+2 utdanning innenfor farmasi. Vi har en 3 årig bachelor her, så hvorfor skulle de ikke da kunne ta de siste to årene på UiO? Jeg håper det kommer NOE vettugt ut av dialogmøtet. Strukturmeldingen kommer uavhengig av hva man mener eller ikke og det løses best med dialog med sektoren og ikke en holdning om å sette seg på bakbeina til enhver tid.

Det er nok å stri med i året som kommer, fortsatt har ikke HioA et godt nok kvalitetssikringssystem. I mellomtiden får vi finne frem den gode gamle hammeren og en saks, to gode verktøy som kan brukes til ganske så mangt.

Og for å ta den rosabloggen på slutten så hadde jeg fantastisk nok null hull hos tannlegen i dag selv om en allerede rotfyllt og dertil porås tann muligens hadde en sprekk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *