Mine ambisjoner i HiOA styret

Til helgen er det årets største event i studentdemokratiet på HiOA – nemlig valgmøte. Her velges blant annet nytt arbeidsutvalg og styrerepresentanter. Jeg stiller som kjent til høgskolestyret.

Jeg vil jo starte med å si at jeg har en grunnleggende prosessforståelse i hvordan ting egentlig henger sammen i beslutningslinjene. Dvs at det ofte er litt sent å få igjennom store endringer på styremøtet. Veldig ofte har en sak blitt grundig diskutert i forskjellige råd og utvalg (hvor det faktisk sitter studentrepresentanter) før det kommer opp i styret.  Jeg tenker at et samarbeid mellom høgskolestyrerepresentantene og representaner nedover i organisasjonen er naturlig når man vet at det er et innspill som sendes til styret. Får man gjennomslag på et nivå er gjennomslag i styret lettere ved at dette innspillet kanskje kommer med i forslag til vedtak. Med andre ord så bør det stilles noe krav til at styrerepresentantene også følger med litt og gjerne skumleser papirer til diverse råd og utvalg nedover i organisasjonen. Jeg akter å gjøre det så langt jeg klarer. Man kan feks spørre studentrepresentanten i et fakuletsstyrer evt råd som det nye navnet blir og spørre om hva diskusjonen gikk på og få innspill. Eksempel på dette hvor jeg faktisk var med var i 2012 hvor FoU utvalget gav sitt innspill om strategi 2020 hvor studentinvolvering i FoU var lurt. Dette gikk igjennom styret ganske så greit.

For det andre så ønsker jeg å være en mer synlig styrerepresentant. En Facebook-side som dette er nok noe jeg kunne tenkt meg å opprette.  https://www.facebook.com/EliseNTNU?fref=ts (Elise Landsem er studentrepresentant i NTNU sitt styre) – det må da være lov å være synlig ovenfor studentene. I tillegg kan feks denne bloggsiden brukes. Jeg vil nok være litt forsiktig med å ta de sterkeste meningene i Khronos debattfelt da styrearbeidets natur tilsier at man må være diplomatisk.

For det tredje så ønsker jeg fra dag en å utfordre den nye ledelsen på gode studentsaker.  Ny ledelse og ikke minst ny ledelsesstruktur åpner opp for mange muligheter man må gripe og ikke minst gripe den for å få gjennomslag. Nytilsatt rektor sa i et Khrono  intervju at han vil ha stolte ansatte og studenter. Jeg utfordrer deg Curt om jeg blir valgt inn i styret til å skape gode tiltak som sikrer dette.

Da gjenstår det bare en debatt før valgmøtet på lørdag. Jeg håper jeg får Studentparlamentets tillit til dette og da blir det spennende.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *