Valg atter en gang

Valg av studentrepresentanter på HIOA det kommende studieåret er i det store og det hele gjennomført. Til min store forundring var det ikke et eneste spørsmål på parlamentsmøtet som valgte høgskolestyrerepresentanter. Nok om det.

Det er nemlig på tide å velge representanter for de tilsatte i styret. Her virker det som det også er lagt opp til et brød og sirkusopplegg. Ingen valgmøter blir arrangert med den begrunnelse at det er for lite tid til det og at det forrige gang ikke var så mange tilsatte som møtte opp.  Nå ser det jo ut som debatten og valgkampen må tas i Khrono. 

Hva i alle dager er det høgskoleledelsen tenker om det? Det er nok tilsatte som skal avgi sine stemmer som da ikke får anledning til å vite om kandidatene til å gjøre seg opp en mening. Det er ikke slik at dette styrevalget kom overraskende på noen. Styreperioden er hvert 4 år for de tilsatte. Kun en av dem stiller til gjenvalg Anton Havnes. Jeg synes det burde vært på sin plass for de tilsatte og få anledning til de som ønsker å stille for dem i styret – det er tross alt to valgkretser – en for de  administrativt tilsatte- og en for de faglig tilsatte det skal velges fra.

At høgskolen ikke legger opp til det synes jeg useriøst. Disse kan tross alt ikke kastes av noen andre enn Kongen i statsråd og man kan heller ikke trekke seg i følge valgreglementet som sier at tilsatte har plikt til å ta i mot valget. Da er det godt vi har Khrono som fungerer til en viss grad, men det er ikke en optimal debattarena for kandidatene. Det er ikke et valg på elevrådstillitsvalgt vi snakker om her. Vi snakker om en høgskole med milliardbudsjett som styret forvalter. Nei HR avdelingen og valgsekretariatet burde klart å få til det der i god tid. De kunne satt datoen allerede i 2012. For det ikke slik at kandidatene ikke er interesserte i å snakke om hva de vil og hva de ønsker. Det handler bare om en enkel tilrettelegging.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *