Studentparlamentet 2014/2015

Studentparlamentet det siste studieåret har vært et evig kaos. Det man ble lovt var mer politikk. Det skjedde ikke. I stedet brukte man tiden i høst på å forsøke å legge ned deler av studentdemokratiet fordi man ikke så nytten i det som i mine øyne var en totalt uredelig prosess. Heldigvis fikk man stoppet det tullet. Ja for jeg skal være ærlig. Tull og tøys var det. Det kostet atskillige timer i tillitsvalgtsarbeid, timer som jeg personlig skulle brukt på helt andre ting.

Man måtte naturligvis diskutere intern organisering på HiOA hvor omtrent hele SP hoppet i flokk for “den sterke leder”. Hadde man fulgt forskningen hadde man stemt for mitt forslag om å ikke ta stilling. Det høres sykt ut, men SP hadde ihvertfall hatt en politikk basert på forskning og ikke synsing som jeg ihvertfall synes hadde vært ok å ha. Jeg har i det siste semesteret bladd mye av NSOs politikk og sett hvor mye som faktisk er synsing i forbindelse med arbeid med frafall i teknologifag, men det forblir litt på siden av debatten.

Desember og januar kom og det er to mørke måneder jeg ikke gidder å gå særlig inn på. Om jeg skulle offentliggjort alt som skjedde disse to månedene så ville det endt med en skittentøysvask uten like. For det er ikke alt i Studentparlamentet som er like kult, ja skulle jeg sagt noe om det nå så hadde det kanskje vært uredelig av meg.

Februar kom og ting så litt lysere ut. Det var ikke så mange store politiske debatter på dagsorden akkurat da i SP, men man forberedte seg på et vis til NSO-LM. (Landsmøtet til Norsk Studentorganisasjon). Det var jo forsåvidt et LM som gikk greit for seg uten egentlig altfor mange kontorverser, joda man kan snakke om individuell utmeldingsrett som kanskje den mest kontroversielle saken, men i det store og det hele gikk det smertefritt for seg.

Valgmøtet i april kom og man klarte å gjennomføre valgene. Jeg ble jo gjenvalgt som vara til klagenemnda og bare det er jo ikke verst.

Så var det jeg en junidag ønsker av det nye AU i 2015/2016. Først og fremst vær så snill og hold kaosnivået på et lavt nivå. Det er ikke noe poeng i å få samtlige studenttillitsvalgte på HiOA mot seg. Jeg lover dere at det vil rasles med sablene i minst like stor grad om noe tilsvarende skjer. Man bør også takle konflikter på en bedre måte.

Men så – jeg har troa på at man ikke vil få så mye kaos, så hva da? Først og fremst få litt mer “beef”. Det handler om å ta ord i debattene som er relevante. Der hvor SP-UiO fyller opp spalteplass i Aftenposten har jeg faktisk tro på at SP-HiOA burde klare det samme. Det kan godt hende at det går på navn og at UiO er selvsagt den eldste institusjonen vi har, men som landets største (enn så lenge) høgskole bør man ha ambisjoner over Khrono og over Universitas. Ja selv undertegnende som helt anonym studenttillitsvalgt i 2011 fikk trykket ting i Universitas (ja jeg mener de trykker omtrent hva det skal være). Det at man som landets største høgskole ikke har fått nasjonal medieomtale på en stund er skuffende.

En annen ting – få de stundettillitsvalgte interesserte i hva som skjer. Sorry jeg skal være helt ærlig. Jeg aner ikke hvem vararepresentantene er fra mitt eget fakultet er en gang. Knapt sett ansiktet deres. Det virker som om det er lite interesse selv om man er valgt inn som 1 eller ihvertfall 2 vara i SP. Sånn har det vært i alle år. Er det nå jeg skal ympte frempå med listevalg etterhvert? Modellen har jo skapt litt bråk på SP-UiO de siste par årene i forbindelse med valg, men ellers i året fungerer det jo greit.

En tredje ting – lobb Curt Rice i senk 😛 – fordelen med enhetlig ledelse er jo at man slipper å lobbe to ledd.  Ok dette blir jo litt ironisk må jeg innrømme  da jeg er for rektorvalg og sånt, men så lenge man ikke trenger å lobbe både en rektor og en høgskoledirektør så vel hvorfor ikke utnytte fordelen modellen har? 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *