Julebord!

Som mange av mine venner vet så er jeg ganske så aktiv person i både studentpolitikken og i studentforeninger. Det har gitt meg mye tilbake både fordi jeg synes det er gøy, men også fordi jeg har truffet venner jeg aldri ellers ville ha truffet. Jeg stod ikke alene i den kanskje vanskeligste konflikten jeg har vært borti og det er pga de gode vennene som virkelig stilte opp for meg.

Nok om det. Som aktiv student innebærer det nødvendigvis både større og mindre arrangement i løpet av året. Julebord er kanskje det mest særnorske. Jeg skulle på julebord i studentforeninga jeg setter så høyt (Samfunnet Bislet), og der finner jeg alltid hyggelig å prate sammen med folk. Folk som hater eksamen, folk som elsker eksamen, folk som gleder seg til å dra hjem til jul og kanskje man klager litt over været også. Det er tross alt begrenset hvor mange frivillige du prater med i løpet av en dag der, men på julebordet er man samlet alle sammen. Jeg kom jo dit med ganske normale forventinger vil jeg si, det er jo tross alt det de fleste julebord har vært for meg.

Jeg hadde i tiden før julebordet der tittet litt på hva jeg skulle gjøre i påska og for de som kjenner meg så synes jeg Gran Canaria er litt kjedelig og hytta til familen har jeg jo vært på mange ganger før og sikkert gått de samme skiturene flere ganger.

Hyggelig nok det altså, men jeg hadde på forhånd gjort en liten research på Nord Korea og sendt et par mailer. Tilbake igjen til julebordet. Etter at maten var spist opp og det formelle underholdningsprogrammet går jo festen over i en annen fase. Man setter seg ned rundt omkring litt tilfeldig og nyter en øl eller to kanskje litt for mye også. Jeg skal i hvert fall ikke påstå at jeg var edru den her kvelden.

Jeg kom her i prat med en av de nye frivillige (Hannah)  på Samfunnet det semesteret. Som en  som har vært aktiv der i flere år ønsker jeg at de nye også føler seg inkludert på lik linje jeg ble da jeg ble aktiv der. Det verste jeg vet er tross alt foreninger som styres av gutteklubben Grei og tar et stygt blikk på nye medlemmer.

Samtalen med Hannah var ganske hyggelig, men så kom det til et punkt hvor mine planer kom inn i bildet. Og da kom Nord Korea i påska opp. Da sa hun at hun gjerne ønsket å være med og jeg advarte da om prisnivået (en tur dit er ikke billig). Joda det skulle hun få til. Jeg tenkte ikke så mye mer over saken før dagen derpå hvor man gjerne våkner med litt skallebank. Jeg tok da kontakt via Facebook chat og spurte om hun virkelig mente det (man kan ofte si ting i fylla man ikke mener). Joda det bekreftet hun. Jeg brukte da resten av uka før jul og romjula på å mailutveksle med reisebyrået i Storbritannia og 30.12.16 var alt bekreftet. Det ble tur. Og nå sitter jeg etter turen og tenker – det julebordet der var awesome. Kanskje slike sprø påfunn skjer i et fåtall julebord? Jeg tviler på om Nord Korea bookinger skjer på bakgrunn i  et flertall av dem for å si det sånn, men sprø påfunn er nok egentlig vanlig. Spørsmålet er hvor mange av de påfunnene man faktisk gjør til virkelighet. Jeg fikk nå i hvert fall en ny venn som delte min interesse for litt sprø påfunn og det var pga et julebord. Kanskje du også får en venn på et julebord som deler din interesse for noe sånn helt utenom den felles foreninga dere er med i? Jeg reiser som regel alene, men akkurat på denne turen her følte jeg det var ekstra trygghet å ha en reisepartner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *