På tur til fotball vm del 3

Da jeg måtte bytte overnattingssted, drøyde jeg så lenge jeg kunne  på hotellrommet. Jeg hadde denne gang booket et hostell. Det skulle vise seg å være det verste hostellet jeg har bodd på. Standarden kunne minne om et fengsel i Norge på 50 tallet og hele greia lå i en kjeller i et boligkompleks. Uansett i resepsjonen på HIlton fikk jeg se det nigerianske fotballandslaget ankomme.

De slapp selvfølgelig unna alt som var av sikkerhetssjekker, men litt morsomt å se fotballspillere på kort avstand.

Det var i Volgograd svært varmt på dagtid (35 grader) så det begrenser litt hvor mye man orker å vandre rundt for min del. 

Bort til hostellet tok jeg metrortrikken. Jeg våknet flere ganger av at senga var vondt, at folk kom inn kl 04 om natta og at det var en mystisk figur som tittet inn i sovesalen kl 06 om morgenen og forsvant igjen. Jeg fikk nok. Hosteller er ikkke hoteller og det er en forskjell jeg er klar over. Jeg har bodd på hosteller både i Beijing, København, Bodø, Moskva tom, men dette  var som nevnt over noe av det verste jeg har vært borti. Dagen etter som var fredag og kampdag, surfet jeg gjennom Booking.com for å se om det var noe som helst ledig. Jeg fant faktisk et hotellrom litt utenfor sentrum til  5400 kroner for tre netter.  Ja det er overpris selvsagt, men under slike begivenheter må man regne med at ting koster en del. Resepsjonistene på hostellet kunne ikke et ord engelsk, så man fikk frem på Google Translate hva man egentlig ønsket. De ønsket å ha meg der og prøvde å finne gode alternativer innad på hostellet, men jeg hadde bestemt meg allerede.

Heldigvis tok jeg vare på registeringspapiret fra hostellet. Det skulle vise seg å være gull verdt ved innsjekk på hotellet. Man skal alltid registrere seg hos immigrasjonsmyndighetene i Russland og bor man på hotell og hostell gjør de denne jobben for deg. I teorien skal man vise papiret ved utreise, men det har jeg aldri opplevd ved utreise Russland. Da jeg kom til hotellet ville de vite hvor jeg hadde vært etc fordi det var et gap mellom innreisestempelet  i passet og da jeg dukket opp der. Da jeg viste registreringsslippen fra hostellet var alt i orden. Jeg tok en gettaxi fra hostellet og opp til hotellet. Prislappen var ca 150 rubler for det.

Jeg sjekket inn på hotellet og  hadde på det tidspunktet lært meg litt om transportsystemet i byen. Det går trikker, metrotrikk (trikk under bakken som går fort), trolleybusser og selvsagt busser. For min del var det viktig å huske på hvilke trolleybusser som passerte mitt hotell og sørge for alltid ha småmynt i lomma til konduktøren hvor man kjøper billett. Alt annet enn metrotrikk kostet 20 rubler, metrotrikken 25 rubler.

Jeg tok trolleybuss ned til jernbanestasjonen og en shuttlebuss ut til stadion. Alt dette var gratis på kampdager.

Shuttlebussene satte folk av et godt stykke unna stadion, antagelig der det var plass å sette av folk direkte og snu bussene, men det var ikke noe problem å gå.Shoppingsenteret der var fylt opp av folk som tok en matbit før kampen. På veien bort var det noe som minnet om et lite tivoli og en strategisk lokalisert pub som mange  benyttet før kamp.

Og nå skal jeg gi de russiske arrangørene ros. Innslipp på stadion og sikkerhetssjekk gikk meget effektivt unna og da den første inngangen jeg kom til hadde en del kø, henviste de videre til neste inngang hvor det knapt var kø. Det viste seg at det var egentlig samme hvilken inngang man tok fordi man uansett kom inn i et slags fellesområde foran stadion etter den første sjekken. Der var det salg av effekter, mat og drikke. Billetten ble scannet en andre gang da man gikk til sin seksjon og jeg fant enkelt mitt sete på stadion.

Kampen endte som kjent 2-0 til Nigeria etter at Island også hadde bommet på et straffespark. Jeg synes stadionet fremstod som ganske fin og nydelig rett ved bredden av Volga. Etter kamp ble opplegget kjørt i revers, men også shuttlebussen inn til sentrum igjen var det lite kø og ting gikk rimelig effektivt for seg. Ganske bra løst av arrangøren. Jeg gikk så på et vannhull og så neste kamp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *